Αγορές

Όπως στις περισσότερες μη τουριστικές χώρες, έτσι και στην Αρμενία θα βρείτε προϊόντα φτιαγμένα με μερακί από εξαιρετικές πρώτες ύλες, σε αρκετά προσιτές τιμές. 

Το πλέον παραδοσιακό προϊόν της Αρμενίας είναι το διάσημο Αρμένικο κονιάκ, το οποίο συγκαταλέγεται ανάμεσα στα καλύτερα παγκοσμίως. Μπορείτε να προγραμματίσετε μια επίσκεψη σε κάποιο από τα εργοστάσια μπράντυ του Γιερεβάν (Ararat, Noy) και να αγοράσετε απευθείας από τη "πηγή". Αποξηραμένα φρούτα, βότανα αλλά και μπαχαρικά είναι μερικά από τα παραδοσιακά προϊόντα που αξίζει να δοκιμάσετε. Το κρασί κατέχει εξέχουσα θέση στις καρδιές των Αρμενίων, αφού ιστορικές πηγές μαρτυρούν ότι η οινοποίηση στη χώρα αναπτύχθηκε πριν από δύο χιλιάδες χρόνια. Τα περισσότερα οινοποιεία στην Αρμενία βρίσκονται κατά μήκος της κοιλάδας Ararat και μπορείτε να επισκεφθείτε κάποια από αυτά ώστε να δοκιμάσετε τα προϊόντα και να αγοράσετε αυτό της αρεσκείας σας. Ένα ιδιαίτερο τυρί παράγεται στον Καύκασο από Αρμένιους βοσκούς είναι το Chechil, που σημαίνει "μπλεγμένο" στα Αρμένικα λόγω του σχήματος του που είναι σαν νήματα κουλουριασμένα σε μπάλες ή πλεξούδες, το οποίο μπορεί να είναι αλατισμένο ή καπνισμένο. 

Στις αγορές της Αρμενίας θα βρείτε εξαιρετικά χειροτεχνήματα όπως κοσμήματα, κεραμικά, ξύλινα σκαλιστά σουβενίρ και πολλά ακομή μοναδικά προϊόντα κατασκευασμένα από επιδέξιους τεχνήτες.