Τήλος, το κρυφό διαμάντι των Δωδεκανήσων


Η Τήλος ενδείκνυται για όσους προτιμούν ένα μέρος παρθένο, ανέγγιχτο από τη λογική του μαζικού τουρισμού. Πρόκειται για ένα τόπο φιλικό προς το περιβάλλον με δράσεις πρωτοποριακες τόσο για τα δεδομένα της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. Σε αυτόν τον μικρό παράδεισο των Δωδεκανήσων η φύση έχει τον πρώτο λόγο με τοπία μοναδικά και άγρια που σίγουρα θα σας μαγέψουν.

Σε αυτή την ενότητα θα βρείτε γενικές πληροφορίες και ιστορικά στοιχεία για το νησί.    

Στην Τήλο θα βρείτε μεσαιωνικά κάστρα, υπέροχες παραλίες, αλλά αυτό που θα σας εντυπωσιάσει είναι τα μοναδικά φυσικά τοπία, που μπορείτε να απολαύσετε εάν ακολουθήσετε μερικά από τα πεζοπορικά μονοπάτια του νησιού.

Στο νησί θα βρείτε αρκετές παραλίες για να απολαύσετε το πεντακάθαρα νερά του Αιγαίου με ηρεμία και να νιώσετε τη πραγματική μαγεία του καλοκαιριού.

Από την Τήλο έχετε την δυνατότητα να επισκεφθείτε σχεδόν όλα τα νησιά του συμπλέγματος των Δωδεκανήσων, αλλά και να επισκεφθείτε με καΐκι δυσπρόσιτες παραλίες του νησιού.

Στην Τήλο όπως και στα περισσότερα νησιά της Ελλάδας θα γευθείτε μοναδικές παραδοσιακές συνταγές, φτιαγμένες με μεράκι και υπέροχα τοπικά υλικά.