Φολέγανδρος, ένα νησί για όλα τα γούστα


Η Φολέγανδρος είναι η ανερχόμενη δύναμη των κυκλάδων, αφού κάθε χρόνο κερδίζει όλο και περισσότερους θαυμάστες και όχι άδικα. Άγρια φυσική ομορφιά και τοπία μοναδικά, υπέροχες παραλίες με κρυστάλλινα νερά και μια Χώρα πανέμορφη είναι τα συστατικά για να περάσετε αξέχαστες στιγμές σε τούτο τον τόπο.

Σε αυτή την ενότητα θα βρείτε γενικές πληροφορίες και ιστορικά στοιχεία για το νησί.   

Σίγουρα επιλέγοντας ένα νησί για να περάσετε τις μέρες των διακοπών σας αυτό που θα σας τραβήξει είναι κυρίως οι παραλίες του, αλλά χωρίς αμφιβολία όλα τα υπόλοιπα αξιοθέατα που έχει να επιδείξει το εκάστοτε νησί είναι σημαντικά. Εδώ λοιπόν πέρα από τις πανέμορφες ακτές θα βρείτε αρκετά σημεία ενδιαφέροντος να επισκεφθείτε, όπως η Χώρα (μια από τις ομορφότερες των Κυκλάδων), τα παραδοσιακά χωριά και τα πεζοπορικά μονοπάτια. 

Στο νησί θα βρείτε παρθένες παραλίες μοναδικής φυσικής ομορφιάς, με πεντακάθαρα νερά, κάποιες προσβάσιμες οδικώς, άλλες με τα πόδια και άλλες με σκάφος.

Από τη Φολέγανδρο μπορείτε να επισκεφθείτε αρκετά κοντινά νησιά των κυκλάδων, αλλά και να κάνετε εκδρομές με σκάφος, ώστε να εξερευνήσετε τις πανέμορφες ακτές του νησιού.

Copyright © 2014-2015 - Island Spirit Cruises

Δύσκολο να βρεθείτε σε κάποιο Ελληνικό προορισμό και μην βρείτε εξαιρετικά προϊόντα, τα οποία παράγονται με μεράκι από τους κατοίκους του κάθε τόπου. Έτσι ακολουθώντας αυτό το κανόνα και η Φολέγανδρος έχει πληθώρα παραδοσιακών προϊόντων που αξιζει να γευθείτε σαν βρεθείτε στο υπέροχο αυτό νησί.