Λίβανος, η γη των Φοινίκων 


Ο Λίβανος είναι μια χώρα τόσο διαφορετική αλλά ταυτόχρονα και τόσο οικεία, με τεράστια ιστορία από τα αρχαία χρόνια μέχρι και σήμερα. Στο πολύπαθο Λίβανο δεν θα δείτε ορδές τουριστών, καθώς το πρόσφατο παρελθόν και η εύθραυστη ηρεμία συμβάλουν αρνητικά στην εικόνα της χώρας, η οποία όμως έχει αρκετά να δώσει στους επισκέπτες. Αρχαίες πόλεις, εξαιρετικά μουσεία, υπέροχοι άνθρωποι και μοναδική κουζίνα είναι μερικοί από τους λόγους που θα σε κάνουν να λατρέψεις αυτή την υπέροχη χώρα της Μέσης Ανατολής.     

Σε αυτή την ενότητα θα βρείτε γενικές πληροφορίες και ιστορικά στοιχεία για την χώρα.   

Μπορεί ο Λίβανος να μην είναι ένας προορισμός πρώτης γραμμής αλλά σίγουρα έχει πολλά να δώσει στον επισκέπτη. Αρχαίες και σύγχρονες πόλεις, ρωμαϊκά μνημεία, μέρη με εξαιρετική φυσική ομορφιά αλλά και μνημεία που μαρτυρούν το ταραχώδες παρελθόν της χώρας είναι μερικά από τα μέρη που αξίζει να ανακαλύψετε σε τούτη τη μικρή αλλά πολύ όμορφη χώρα της Μέσης Ανατολής. 

Σίγουρα η κουζίνα του Λιβάνου δε χρειάζεται συστάσεις καθώς πρόκειται για μια από τις γευστικότερες του κόσμου. Το φαγητό είναι ένας σημαντικός λόγος να επισκεφθείτε τη χώρα και αυτό λέει πολλά.

Μερικά από τα προϊόντα που αξίζει να πάρετε μαζί σας φεύγοντας από το Λίβανο είναι τα υπέροχα σιροπιαστά γλυκά αλλά και τα εξαιρετικά κρασιά της κοιλάδας Μπεκάα. Στη Βηρυτό επίσης θα βρείτε πολύ ωραία καταστήματα που εμπορεύονται πανέμορφα ανατολίτικα χειροτεχνήματα.