Ρόδος, το νησί του ήλιου


Η Ρόδος είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας και όχι μόνο, με ορδές τουριστών να κατακλύζουν το νησί από τις αρχές της άνοιξης μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου. Πρόκειται για ένα νησί που θα εντυπωσιάσει και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες, προσφέροντας πληθώρα επιλογών για όλα τα γούστα. Το νησί των ιπποτών με την τεράστια ιστορία θα σας μαγέψει με τις ατελείωτες ομορφιές του και σίγουρα θα σας κάνει να επιστρέφετε ξανά και ξανά. Οι πανέμορφες παραλίες, τα μεσαιωνικά κάστρα, τα ορεινά χωριά, τα αρχαιολογικά μνημεία, η ξέφρενη νυχτερινή ζωή, το καταπληκτικό φαγητό αλλά και ο τέλειος καιρός είναι μερικοί από τους λόγους που θα σας κάνουν να επισκεφθείτε την διαχρονική Ρόδο.       

Σε αυτή την ενότητα θα βρείτε γενικές πληροφορίες και ιστορικά στοιχεία για το νησί. 

Εκτός από την πανέμορφη μεσαιωνική πόλη, η Ρόδος είχε να προσφέρει στους επισκέπτες εξαιρετικά αρχαιολογικά μνημεία, καταπράσινα πάρκα, μέρη ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς, μοναστήρια και γραφικά ορεινά χωριά. 

Η Ρόδος διαθέτει υπέροχες παραλίες με κρυστάλλινα νερά. Στο νησί του Ήλιου είναι σίγουρο πως θα βρείτε αρκετές παραλίες για να απολαύσετε τη θάλασσα όπως ακριβώς σας αρέσει. 

Ιδανικοί προορισμοί για ημερήσιες αποδράσεις από τη Ρόδο είναι η Σύμη, η Χάλκη αλλά και τα παράλια της Τουρκίας.  

Στη Ρόδο αξίζει να γευθείτε τα παραδοσιακά προϊόντα που παράγουν με μεράκι οι κάτοικοι του νησιού.