Γεύσεις 

Η Ρόδος αποτελεί ένα προορισμό παγκοσμίου φήμης όπου δέχεται χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο για να απολαύσουν τον υπέροχο ήλιο και τη θάλασσα. Ένας ακόμα λόγος να επισκεφθεί κανείς τη Ρόδο είναι και τα εξαιρετικής ποιότητας παραδοσιακά προϊόντα που παράγουν εδώ και χρόνια με μεράκι οι κάτοικοι του νησιού. Τα υπέροχα κρασιά, το θρεπτικό μελεκούνι, τα λαχταριστά πιταρούδια και αρκετά ακόμα προϊόντα αξίζει να τα δοκιμάσετε κατά την παραμονή σας στο νησί του Ηλιου.

Ροδίτικο κρασί

Οι λάτρεις του κρασιού θα βρούνε στη Ρόδο έναν μικρό παράδεισο καθώς στο νησί λειτουργούν μερικά από τα μεγαλύτερα οινοποιεία της Ελλάδας με ετικέτες προστατευμένης ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ Ρόδος). Εκτός από το γνωστότερο οινοποιείο της ΚΑΪΡ στο νησί θα βρείτε αρκετά ακόμα, πολλά από τα οποία είναι επισκέψιμα. Στο νησί υπάρχουν δύο δρόμοι κρασιού που αξίζει να ακολουθήσετε, ο πρώτος είναι ο δρόμος του κρασιού του Αταβύρου με 4 οινοποιεία, ενώ ο δεύτερος είναι ο δρόμος του κρασιού των Πεταλούδων με 2 οινοποιεία. 

Ροδίτικη Σούμα

Μελεκούνι

Η σούμα αποτελεί το παραδοσιακό απόσταγμα της Ρόδου και άλλων νησιών του Αιγαίου. Το "τσίπουρο" της Ρόδου είναι προϊόν απόσταξης των στεμφύλων και παρασκευάζεται χωρίς προσθήκη συντηρητικών. Πρόκειται για ένα αρκετά δυνατό ποτό με την περιεκτικότητα σε οινόπνευμα να είναι κοντά στους 50° βαθμούς.

Πιταρούδια

Τα πιταρούδια είναι ένα παραδοσιακό πιάτο της Ρόδου που θα το βρείτε σε οποιοδήποτε παραδοσιακή ταβέρνα του νησιού. Πρόκειται για νοστιμότατο τηγανητό μεζέ σε διάφορες παραλλαγές (ρεβίθια, ντομάτες, κολοκύθια κ.α.). 

Το παραδοσιακό γλύκισμα της Ρόδου που προσφέρεται σε γάμους και βαφτίσια. Τα κύρια συστατικά του είναι το μέλι και το σουσάμι και αποτελεί σνακ υψηλής διατροφικής αξίας.