Ιορδανία, γεύση ανατολής


Η Ιορδανία βρίσκεται στη Μέση Ανατολή, ανάμεσα από Συρία, Ιράκ, Ισραήλ και Σαουδική Αραβία. Σε αντίθεση όμως με τους γείτονες της είναι μια ασφαλής χώρα και ιδιαίτερα φιλόξενη. Ένα ταξίδι σε τούτο τον τόπο θα σας ταξιδέψει στον χρόνο και θα μαγέψει όλες τις αισθήσεις σας. Οι εικόνες που θα αντικρίσεις είναι μοναδικές, οι γεύσεις υπέροχες και μυρωδιές σαγηνευτικές. Οι  Ιορδανοί είναι αρκετά φιλόξενοι και άνθρωποι με χιούμορ και χαμόγελο, κάτι το οποίο θα καταλάβετε από την πρώτη στιγμή που θα φτάσετε στην χώρα. Αφεθείτε λοιπόν στη μαγεία της ανατολής και ζήστε ένα από τα πιο ιδιαίτερα ταξίδια της ζωής σας.  Σε αυτή την ενότητα θα βρείτε γενικές πληροφορίες και ιστορικά στοιχεία για την χώρα. 

Η Πέτρα είναι ένας λόγος από μόνη της να έρθει κάποιος στην Ιορδανία. Η μαγευτική αυτή χώρα όμως έχει αρκετά ακόμα να δώσει, από εξαιρετικά αρχαία μνημεία μέχρι βόλτα στις ανατολίτικες αγορές και από καταδύσεις στην Ερυθρά θάλασσα μέχρι spa στη Νεκρά.

Ένα είναι σίγουρο στην Ιορδανία, ότι δεν πρόκειται να πεινάσετε. Οι γεύσεις της ανατολής θα σας κερδίσουν. Είτε είστε λάτρεις του αλμυρού, είτε του γλυκού, σίγουρα εδώ θα βρείτε μοναδικές γεύσεις που θα τις θυμάστε για καιρό. 

Χαθείτε στις αγορές του Αμμάν και αφεθείτε στα χρώματα που έχει αυτή η πόλη. Μπαχαρικά, υφάσματα, κοσμήματα και πολλά άλλα θα γεμίσουν τα μάτια σας με χρώματα. Κάντε τα παζάρια σας και νιώστε σαν πραγματικοί ανατολίτες.