Γενικά

Η Ιορδανία βρίσκεται στην "θερμή" περιοχή της Μέσης ανατολής και συνορεύει με τη Συρία στα βόρεια, με το Ιράκ βορειοανατολικά, με τη Σαουδική Αραβία ανατολικά και νότια, και το Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη στα δυτικά. Στην χώρα κατοικούν περίπου 3,24 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι. Οι περισσότεροι κάτοικοι είναι μουσουλμάνοι και μιλάνε αραβικά. Το νόμισμα της Ιορδανίας είναι το δηνάριο (JOD). Η πρωτεύουσα της είναι το Αμμάν και θεωρείται μια από τις πιο παλιές πόλεις του κόσμου, καθώς αρχαιολογικά ευρήματα δείχνουν ότι υπήρχαν οικισμοί στο τωρινό Αμμάν, από τον 13ο αιώνα π.Χ. Η Ιορδανία έχει τη δεύτερη μικρότερη ακτογραμμή του κόσμου, αφού διαθέτει μόνο 41 χιλιόμετρα ακτογραμμής, από τα οποία τα 18 χιλιόμετρα περίπου προστέθηκαν στα σύνορα της χώρας μετά από ανταλλαγή εδαφών με την Σαουδική Αραβία το 1965. Η Ιορδανία κατέχει επίσης τη δεύτερη θέση στις χώρες με τα λιγότερα αποθέματα νερού στο κόσμο!

Πρόκειται για μια χώρα που δεν είναι βιομηχανικά ανεπτυγμένη και αρκετά μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού ασχολείται με την κτηνοτροφία. Ο τουρισμός είναι σημαντική πηγή εισοδήματος συναλλάγματος, αν και έχει πληγεί αρκετά τα τελευταία χρόνια λόγω των αναταραχών στη Μέση Ανατολή, αν και η Ιορδανία παραμένει μια αρκετά ασφαλής χώρα. 

Για την είσοδο σας στην χώρα χρειάζεται βίζα. Αν όμως μπείτε στην χώρα από την Άκαμπα και βγείτε από εκεί, δεν θα χρειαστεί να βγάλετε βίζα. Η Ιορδανία απέχει περίπου 2:30 από την Ελλάδα. Όσοι έχετε σκοπό να επισκεφθείτε αρκετά τουριστικά αξιοθέατα μπορείτε να προμηθευτείτε Jordan Pass, το οποίο προσφέρει δωρεάν είσοδο σε αρκετά αξιοθέατα συμπεριλαμβανομένης και της Πέτρας. Επίσης αν η είσοδος σας στην χώρα γίνει από οπουδήποτε αλλού εκτός από την Άκαμπα το Jordan Pass προσφέρει και την βίζα (https://www.jordanpass.jo/).