Αρμενία, ταξίδι στη καρδιά της Ευρασίας


Η Αρμενία είναι μια χώρα άγνωστη για τον περισσότερο κόσμο, αλλά ένα μέρος με ιδιαίτερη ιστορία και πολιτισμό. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό θρησκευτικό προορισμό και όχι μόνο, με μοναδικά φυσικά τοπία, μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, υπέροχους ανθρώπους και απίστευτη γαστρονομία. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μετά τη διάλυση της Σοβιετικής ένωσης και λόγω της γεωγραφικής της θέσης, είναι αξιοθαύμαστη η προσπάθεια της Αρμενίας να αναπτυχθεί μετατρέποντας σιγά σιγά το Γιερεβάν σε μια υπερσύγχρονη πρωτεύουσα.

Σε αυτή την ενότητα θα βρείτε γενικές πληροφορίες και ιστορικά στοιχεία για την χώρα.   

Όντας η πρώτη χώρα που υιοθέτησε το Χριστιανισμό ως επίσημη θρησκεία τα περισσότερα αξιοθέατα της Αρμενίας έχουν να κάνουν με το Χριστιανισμό, αλλά πέρα από αυτά θα βρείτε αρχαιολογικούς χώρους, μαγευτικά φυσικά τοπία και ενδιαφέρουσες πόλεις και χωριά που σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε.

Η Αρμένικη κουζίνα είναι ιδιαίτερα νόστιμη και πληθωρική, με αρκετές παραδοσιακές συνταγές που περνάνε αναλλοίωτες από γενιά σε γενιά. Θα βρείτε αρκετά κοινά στοιχεία με τις κουζίνες του Λιβάνου και της Τουρκίας, γεγονός που σίγουρα οφείλεται και στη γεωγραφική θέση της χώρας. 

Εδώ θα βρείτε πολλά προϊόντα που μπορείτε να πάρετε πίσω στη πατρίδα σας, όπως ξύλινες χειροτεχνίες, κοσμήματα, αποξηραμένα φρούτα, αλλαντικά αλλά και το περίφημο Αρμένικο μπράντυ.