Γενικά

Η Αρμενία είναι χώρα της Ευρασίας, η οποία βρίσκεται στο νότιο τμήμα της οροσειράς του Καυκάσου και συνορεύει βόρεια με τη Γεωργία, ανατολικά με το Αζερμπαϊτζάν, νότια με το Ιράν και δυτικά με την Τουρκία, ενώ δεν έχει καθόλου πρόσβαση στη θάλασσα. Πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της χώρας είναι το Γιερεβάν, το οποίο έχει και το προσωνύμιο "ροζ πόλη", λόγω της χαρακτηριστικής ροζ απόχρωσης που έχουν αρκετά κτήρια, τα οποία είναι κατασκευασμένα με την ηφαιστειακή πέτρα "ντούφ". Με πληθυσμό περίπου 3.000.000 κατοίκους πρόκειται για μια μίκρη χώρα με τεράστια όμως ιστορία και πολιτισμό, αφού είναι το πρώτο κράτος που υιοθέτησε το Χριστιανισμό ως επίσημη θρησκεία στις αρχές του 4ου αιώνα. Επίσημη γλώσσα είναι τα Αρμένικα, ενώ ένα μεγάλο μέρος του κόσμου μιλάει άπταιστα τη Ρωσική γλώσσα, μιας και η Αρμενία αποτελούσε τμήμα της άλλοτε Σοβιετικής Ένωσης. Το επίσημο νόμισμα είναι το Ντραμ (AMD) που στην Αρμένικη γλώσσα σημαίνει "χρήμα" και συνδέεται με το ελληνικό δραχμή.

Ιστορικά η Αρμενία διατηρεί καλές σχέσεις με όλες τις χώρες του κόσμου εκτός από το Αζερμπαϊτζάν και τη Τουρκία. Λόγω των προβλημάτων με τις δύο αυτές γειτονικές χώρες η Αρμενία διατηρεί ισχυρή συμμαχία με τη Ρωσία.  

Οικονομικά η χώρα είχε αρκετά προβλήματα μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ, αφού έχασε την οικονομική στήριξη της Μόσχας, ενώ το κλείσιμο των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν και την Τουρκία είχε καταστροφικά αποτελέσματα για την οικονομία της Αρμενίας. Ωστόσο η Αρμενία κατάφερε να κάνει μεγάλες οικονομικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες βοήθησαν στη δραματική μείωση του πληθωρισμού και οδήγησαν σε μια σταθερή ανάπτυξη τη χώρα.

Η Αρμενία συνδέεται με απευθείας πτήσεις από Αθήνα και το ταξίδι διαρκεί κάτι περισσότερο από δύομιση ώρες.