Κάρπαθος, το νησί των αντιθέσεων


Η Κάρπαθος είναι ένας τόπος που συνδυάζει θάλασσα και βουνό προσφέροντας στους επισκέπτες μοναδικές εμπειρίες και μαγευτικές εικόνες. Σε τούτη τη γωνιά του Αιγαίου θα βρείτε σίγουρα αυτό που ψάχνετε, πανέμορφες παραλίες, υπέροχες αυθεντικές γεύσεις, φιλόξενους κατοίκους και παραδόσεις που αντέχουν στο χρόνο.

Σε αυτή την ενότητα θα βρείτε γενικές πληροφορίες και ιστορικά στοιχεία για το νησί.   

Στη Κάρπαθο θα βρείτε αρκετά αξιοθέατα και δραστηριότητες, όπως παραδοσιακά ορεινά χωριά, πεζοπορικές διαδρομές,  αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και πολλά ακόμη σημεία ενδιαφέροντος, που μπορείτε να επισκεφθείτε, ώστε να γνωρίσετε όσο το δυνατόν καλύτερα αυτόν τον ιδιαίτερο και πανέμορφο τόπο.

Το νησί διαθέτει αμέτρητες παραλίες οργανωμένες και μη, με πεντακάθαρα νέρα σε όλο το μήκος της ακτογραμμής του. Οι παραλίες της Καρπάθου χάρη στην ποικιλομορφία τους προσφέρουν μία πληθώρα επιλογών για κάθε προτίμηση.

Μπορεί η Κάρπαθος να είναι λίγο απομονωμένη, ωστόσο από εδώ έχετε τη δυνατότητα να εκδράμετε σε αρκετά νησιά των δωδεκανήσων αλλά και στην ανατολική Κρήτη.

Σε ένα τόπο που κρατά τις παραδόσεις αναλλοίωτες στο πέρασμα των χρόνων, θα βρείτε πληθώρα παραδοσιακών προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας, τα οποία αξίζει να γευθείτε κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στο νησί.