Αξιοθέατα

Στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος των δωδεκανήσων θα βρείτε πόλλά και ενδιαφέροντα μέρη να επισκεφθείτε, από αξιόλογα μουσεία, πανέμορφους παραδοσιακούς οικισμούς αλλά και σημεία με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά.

Πηγάδια

Τα Πηγάδια είναι πρωτεύουσα του νησιού από το 1892 και προσελκύει αρκετούς τουρίστες τους καλοκαιρινούς μήνες. Πολλά είναι τα σημεία ενδιαφέροντος που θα βρείτε στα Πηγάδια, όπως το εξαιρετικό αρχαιολογικό μουσείο Καρπάθου με εκθέματα από τους προϊστορικούς χρόνους ως τους μεταβυζαντινούς. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πολιτιστικά μνημεία της Καρπάθου είναι η παλαιοχριστιανική βασιλική της Αγίας Φωτεινής, η οποία βρίσκεται πάνω στο παραλιακό δρόμο που οδηγεί στο βόρειο τμήμα του νησιού. Νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας θα βρείτε τη σπηλιά του Ποσειδώνα, που πιθανολογείται πως πρόκειται για αρχαίο ιερό αφιερωμένο στον Ποσειδώνα η στην Αφροδίτη. 

Στα Πηγάδια θα βρείτε αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες, δωμάτια προς ενοικίαση, αλλά και πληθώρα εστιατορίων, μπαρ και εμπορικών καταστημάτων.     

Όλυμπος

Ένα από τα πιο παραδοσιακά χωριά της Ελλάδας είναι η Όλυμπος, αφού λόγω της γεωγραφικής του θέσης και της απομόνωσής του από την υπόλοιπη Κάρπαθο, οι κάτοικοι διατηρούν αναλλοίωτες τις παραδόσεις στο πέρασμα του χρόνου. Το χωριό αποτελεί ίσως το κυριότερο αξιοθέατο το νησιού, καθώς αποτελεί στην ουσία ένα ζωντανό λαογραφικό μουσείο. Αρκετοί κάτοικοι του χωριού ντύνονται με τις τοπικές φορεσιές και μιλούν τη τοπική διάλεκτο, ενώ στους φούρνους και τις ταβέρνες της Ολύμπου θα γευθείτε αρκετές τοπικές συνταγές παρασκευασμένες με τις παραδοσιακές μεθόδους, όπως οι γνωστές καρπάθικες μακαρούνες. Περπατώντας στο χωριό θα βρείτε αρκετά σημεία με εξαιρετική θέα τόσο στο Αιγαίο, όσο και στο άγριο ορεινό τοπίο της βόρειας Καρπάθου. 

Παραδοσιακά ορεινά χωριά

Στα ορεινά χωριά της Καρπάθου και μακριά από την έντονη τουριστική πλευρά του νησιού, έχετε τη δυνατότητα να γνωρίσετε τα ήθη και έθιμα του τόπου. Χωριά όπως το Μεσοχώρι με την υπέροχη θέα στο Αιγαίο, το Απέρι η παλιά πρωτεύουσα του νησιού, οι γραφικές Μενετές με το λαογραφικό μουσείο του νησιού, ο Όθος, η Βωλάδα και η Πύλες διατηρούν ακόμα το παραδοσιακό χαρακτήρα της Καρπάθου και σας περιμένουν να τα εξερευνήσετε.  

Πέρα από τα παραδοσιακά χωριά και τη τουριστική πρωτεύουσα της, η Κάρπαθος έιχα πολλά ακόμα να προσφέρει στους επισκέπτες. Οι λάτρεις της φύσης, εδώ θα βρουν ένα μέρος που σίγουρα δε θα τους απογοητεύσει, με αρκετά μονοπάτια για πεζοπορία, μερικά από τα οποία διαπερνούν μερη με σπάνια φυσική ομορφιά.