Σαντορίνη, το "αστέρι" του Αιγαίου


Η Σαντορίνη αποτελεί το δημοφιλέστερο Ελληνικό προορισμό και έναν από το δημοφιλέστερους παγκοσμίως, λόγω της απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς του. Είναι ένας τόπος που συνδυάζει αρμονικά το κοσμοπολίτικο με το παραδοσιακό και το μοντέρνο με το κλασικό. Πρόκειται για ένα νησί με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που προσφέρει στον επισκέπτη μοναδικές εμπειρίες και δραστηριότητες. 

 

Σε αυτή την ενότητα θα βρείτε γενικές πληροφορίες και ιστορικά στοιχεία για το νησί.   

Μπορεί η Σαντορίνη να είναι γνωστή για το ηφαίστειο αλλά σίγουρα δεν είναι αυτό το μοναδικό αξιοθέατο στο νησί. Στη Σαντορίνη θα βρείτε μοναδικά αρχαιολογικά ευρήματα, παραδοσιακούς οικισμούς, πεζοπορικές διαδρομές και εξαιρετικά επισκέψιμα οινοποιεία.   

Στη Σαντορίνη θα βρείτε αρκετές παραλίες και μέρη με ιδιαίτερα χρώματα και τοπία μοναδικά, που οφείλονται στο ηφαίστειο του νησιού. Παραλίες πέρα από τα συνηθισμένα, με νερά πεντακάθαρα και βαθιά είναι κάτι που δύσκολα θα βρείτε αλλού. 

Από τη Σαντορίνη μπορείτε να ταξιδέψετε σε αρκετά νησιά του Αιγαίου ή να επισκεφθείτε το ηφαίστειο και τα γύρω νησάκια (Θηρασιά, Ασπρονήσι), επιλέγοντας κάποια από τις πόλλες ημερήσιες εκδρομές ανάλογα πάντα με τα χρήματα που μπορείτε να διαθέσετε.

Στο πανέμορφο νησί της Σαντορίνης σίγουρα θα βρείτε αρκετά εστιατόρια με παραδοσιακή αλλά και ελληνική fusion κουζίνα, που σερβίρουν πιάτα μαγειρεμένα με προϊόντα που έχουν παραχθεί στο νησί. Φάβα, ντοματίνια, λιαστά λαχανικά, κρασί και εκλεκτά θαλασσινά είναι μερικά από τα παραδοσιακά προϊόντα που θα βρείτε στο νησί και σίγουρα αξίζει να δοκιμάσετε.