Παραλίες

Η Σαντορίνη δε φημίζεται για τις παραλίες της και σίγουρα δεν είναι οι αμμουδιές το δυνατό της "χαρτί". Βέβαια όπως σε κάθε νησί των Κυκλάδων έτσι και εδώ θα βρεις αρκετά μέρη για να απολαύσεις την υπέροχη Ελληνική θάλασσα.  

Αμμούδι

Βρίσκεται ακριβώς κάτω από την Οία και μπορείτε να το προσεγγίσετε είτε με τα πόδια κατεβαίνοντας 200 περίπου σκαλιά, είτε με το αυτοκίνητο από την πίσω μεριά της Οίας. Πρόκειται στη ουσία για ένα γραφικό λιμανάκι με φόντο τους απόκρημνους ηφαιστειακούς βράχους , όπου ακολουθώντας το μονοπάτι μετά τα ταβερνάκια θα βρεθείτε στο βραχάκια απ'όπου μπορείτε να βουτήξετε στα μπλε βαθιά νερά στην άκρη της Καλντέρας και να φτάσετε κολυμπώντας στο νησάκι του Άι-Νικόλα για βουτιές.  

Άσπρη παραλία

Η Άσπρη παραλία είναι ένα πολύ όμορφο φυσικό τοπίο με τα λευκά κατακόρυφα βράχια που τη περιβάλλουν, στα όποία οφείλει και το όνομα της. Αποτελείται από βότσαλα λευκά και μαύρα, ενώ τα νερά είναι αρκετά καθαρά. Η πρόσβαση γίνεται με βάρκα από το Ακρωτήρι και την Κόκκινη παραλία, ενώ υπάρχουν και μερικές ξαπλώστρες ώστε να μείνετε προφυλαγμένοι από το καυτό ήλιο του καλοκαιριού.  

Βλυχάδα

Σε απόσταση 11 χιλιομέτρων από τα Φηρά, στο νότιο άκρο του νησιού θα βρείτε μια από τις εντυπωσιακότερες παραλίες του νησιού, λόγω των άσπρων ηφαιστιακών βράχων, αποτελούμενη από μαύρη άμμο και πεντακάθαρα νερά. Στην αρχή της παραλίας βρίσκεται ένα beach bar και μερικές ξαπλώστρες. Πρόκειται για μια σχετικά ήσυχη παραλία για τα δεδομένα του νησιού.

Καμάρι

Μια από τις πιο κοσμοπολίτικες παραλίες του νησιού είναι το Καμάρι, που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού και σε απόσταση περίπου 9 χιλιομέτρων από τα Φηρά. Αποτελείται από μαύρο ψιλό βότσαλο, ενώ τα νερά είναι βαθιά και πεντακάθαρα. Είναι πλήρως οργανωμένη με αρκετά εστιατόρια, καφέ, μπαρ και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Κόκκινη παραλία 

Η Κόκκινη παραλία είναι η διασημότερη της Σαντορίνης και σίγουρα μια από τις πιο πολυσύχναστες. Το τοπίο είναι μοναδικό και ιδιαίτερα εντυπωσιακό με τους κόκκινους βράχους που σκεπάζουν τη παραλία. Βρίσκεται στο νότιο κομμάτι του νησιού και αποτελείται από μαύρο βότσαλο, ενώ υπάρχουν και λίγες ξαπλώστρες στη δυτική άκρη της παραλίας. 

Κολούμπος

Η παραλία που έχει πάρει το όνομα της από το ενεργό υποθαλάσσιο ηφαίστειο του Κολούμπου και είναι ίσως το πιο απομονωμένο σημείο του νησιού για μπάνιο, βρίσκεται σε απόσταση 10 περίπου χιλιομέτρων από τη πρωτεύουσα του νησιού. Η παραλία Κολούμπος είναι μια υπέροχη παραλία με μαύρα βότσαλα, περικυκλωμένη από τεράστιους ηφαιστιακούς βράχους, που για να τη προσεγγίσετε θα πρέπει να παρκάρετε το αυτοκίνητο σας στο δρόμο και να ακολουθήσετε ένα μικρό μονοπάτι. Είναι ανοργάνωτη και λόγω του ότι είναι ιδιαίτερα ήσυχη, μαζεύει αρκετούς γυμνιστές. 

Μονόλιθος

Πρόκειται για μια ιδανική παραλία για οικογένειες, καθώς είναι ρηχή με μαύρη άμμο και είναι αρκετά οργανωμένη. Στη περιοχή υπάρχουν αρκετά εστιατόρια και ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενώ σε αρκετά κοντινή απόσταση βρίσκεται και το αεροδρόμιο του νησιού.

Μπαξέδες

Οι Μπαξέδες βρίσκονται στο βόρειο τμήμα του νησιού και αποτελούνται από την κλασική μαύρη άμμο του νησιού. Τα νερά είναι ρηχά και για το λόγο αυτό τη προτιμούν οικογένειες με παιδιά. Η πρόσβαση είναι εύκολη μέσω του παραλιακού δρόμου Φηρών-Οίας.  

Περίσσα & Περίβολος

Η Περίσσα μαζί με το Περίβολο (η μία παραλία αποτελεί συνέχεια της άλλης) έχουν μήκος περίπου τριών χιλιομέτρων και αποτελούνται από μικρά μαύρα βότσαλα. Είναι δυο αρκετά τουριστικά μέρη και όπως είναι λογικό μαζεύουν αρκετό κόσμο. Οι παραλίες είναι πλήρως οργανωμένες και κατά μήκος του παραλιακού δρόμου υπάρχουν εστιατόρια, καφέ, μπαρ και ενοικιαζόμενα δωμάτια.   

Φυσικά υπάρχουν πολλές ακόμη παραλίες, που αν έχετε χρόνο σίγουρα αξίζει να τις επισκεφθείτε, όπως τα Μέσα Πηγάδια, η Καμπιά, η παραλία Έξω Γιαλός Καρτεράδου, ο Βουρβούλος, το Πορί κ.α.