Χίος, μαγική και ανεξερεύνητη 


Ταξιδεύω στα Ελληνικά νησιά από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου. Κάθε καλοκαίρι από πολύ μικρή ηλικία πηγαίναμε διακοπές σε κάποιο νησί. Ποτέ όμως δεν είχαμε πάει στη Χίο, αν και είναι ένα από τα πιο γνωστά νησιά της χώρας μας. Δεν ξέρω το λόγο αλλά η Χίος δεν μου έκανε ποτέ αίσθηση να την επισκεφθώ, μέχρι τη στιγμή που είδα μία εκπομπή στην τηλεόραση. Θυμάμαι ήταν Κυριακή μεσημέρι και χάζευα στην τηλεόραση μέχρι που πέτυχα μια ταξιδιωτική εκπομπή και ως συνήθως έκατσα να τη δω. Μόλις τελείωσε η εκπομπή λέω στη γυναίκα μου, του χρόνου πάμε Χίο. Και όντως ήξερα πριν καλά καλά τελειώσει το καλοκαίρι που θα πήγαινα διακοπές το επόμενο. Το θέμα είναι ότι μέχρι να φτάσω στο νησί, είχα την εντύπωση πως ίσως να μην είχα επιλέξει σωστά. Ευτυχώς όμως ήταν η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσα να κάνω.  

Η Χίος είναι ένας προορισμός που θα σας συναρπάσει καθώς έχει μια συγκλονιστική ιστορία, έχει μέρη εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς και παραλίες που θα σας μαγέψουν. Επίσης οι λάτρεις των γεύσεων θα μείνουν απόλυτα ικανοποιημένοι καθώς μόνο τυχαία δεν ονομάστηκε Μυροβόλος αυτός ο ευλογημένος τόπος. 

Σε αυτή την ενότητα θα βρείτε γενικές πληροφορίες και ιστορικά στοιχεία για το νησί.

Μεσαιωνικά χωριά, κάστρα, Μουσεία, και όχι μόνο σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε και να μαγευτείτε...

Η Χίος διαθέτει περισσότερες από 90 παραλίες. Παραλίες για όλα τα γούστα. Ρηχές, βαθιές, με άμμο, με βότσαλο, οργανωμένες, απόμερες... Σίγουρα εδώ θα βρεις αρκετές  παραλίες που θα ταιριάξουν με τα δικά σου γούστα. 

Η Χίος βρίσκεται αρκετά κοντά σε Ψαρά, Οινούσσες και Τουρκία. Αν διαθέτετε αρκετές ημέρες μπορείτε εύκολα να οργανώσετε μονοήμερες και όχι μόνο εκδρομές σε αυτά τα μέρη.

Οι λάτρεις της γαστρονομίας σίγουρα θα μείνουν απόλυτα ικανοποιημένοι από όσα έχει να τους προσφέρει ετούτη η ευλογημένη γη. Με πληθώρα παραδοσιακών προϊόντων και φυσικά τη μοναδική μαστίχα να ξεχωρίζει, ο ουρανίσκος σας θα απολαύσει γεύσεις μοναδικές!