Παραλίες

Η Τήλος μπορεί να μην διαθέτει πασίγνωστες παραλίες, όμως θα βρείτε σίγουρα υπέροχες παραλίες, πραγματικά μοναδικές, με υπέροχα κρυστάλλινα νερά. Αρκετές από τις παραλίες του νησιού μπορείτε να τις προσεγγίσετε με τα πόδια, διασχίζοντας διαδρομές με μοναδική θέα στο Αιγαίο. 

Λιβάδια

Βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι, προσελκύει αρκετούς ντόπιους και αποτελείται από βότσαλα. Είναι οργανωμένη και διαθέτει αρκετές καφετέριες και ταβέρνες. Είναι ιδανική για οικογένειες, αλλά και για όσους δεν διαθέτουν μεταφορικό μέσο. 

Έριστος

Πρόκειται για την πιο γνωστή παραλία του νησιού, αρκετά μεγάλη σε μήκος, η οποία αποτελείται από ψιλό βοτσαλάκι και άμμο. Κατά μήκος της παραλίας θα βρείτε αρκετά αρμυρίκια, τα οποία προσφέρουν φυσική σκιά. Αν είστε λάτρεις του ελεύθερου κάμπινγκ, εδώ θα βρείτε σίγουρα αυτό που ψάχνεται, αφού η Έριστος διαθέτει χτιστές τουαλέτες και ντουζιέρες, μιας και το νησί είναι αρκετά φιλικό προς τους κατασκηνωτές.

Άγιος Αντώνιος

Η παραλία βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού, λίγο πριν το λιμανάκι του Αγίου Αντωνίου και αποτελείται από βότσαλα και άμμο. Υπάρχουν αλμυρίκια που προσφέρουν φυσική σκιά, ενώ στον οικισμό θα βρείτε ταβερνάκια και καφέ.

Πλάκα

Η Πλάκα βρίσκεται στο βόρειο μέρος του νησιού, στον όρμο του Αγίου Αντωνίου και περιβάλλεται από ευκάλυπτους και αρμυρίκια. Το ιδιαίτερο σε αυτή την παραλία είναι τα παγώνια που τριγυρνούν επιδεικνύοντας τα πολύχρωμα φτερά τους. Αποτελείται από βότσαλα και άμμο, ενώ τα νερά της είναι πεντακάθαρα.  

Θόλος

Στη νότια μεριά του νησιού βρίσκεται μια από τις ωραιότερες παραλίες της Τήλου, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω θαλάσσης ή μέσω ενός βατού μονοπατιού. Αποτελείται από άμμο και ψιλά βότσαλα. Σίγουρα εδώ θα απολαύσετε το μπάνιο σας σε καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά, αλλά καλό είναι να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα.

Λεθρά

Πρόκειται για μια υπέροχη παραλία με βότσαλο και πεντακάθαρα νερά, στην ανατολική πλευρά του νησιού. Μπορείτε να φτάσετε στα Λεθρά είτε με σκάφος, είτε ακολουθώντας το μονοπάτι με την μοναδική θέα στο Αιγαίο, το οποίο ξεκινά από τα Λιβάδια. Μετά από περίπου 40 λεπτά θα φτάσετε στη παραλία, η οποία είναι ιδανική για όσους λατρεύουν την ησυχία και το γυμνισμό.

Κοκκίνι

Αυτή η ιδιαίτερη παραλία βρίσκεται λίγο πριν τα Λεθρά έχει πεντακάθαρα νερά και αποτελείται από κόκκινη άμμο και βότσαλα, ενώ στο βυθό υπάρχουν μεγάλα βράχια που ίσως σας δυσκολέψουν κατά την είσοδο στο νερό. Το τοπίο είναι πανέμορφο και η παραλία αρκετά ερημική. Αν σας αρέσει το snorkeling, τότε μην παραλείψετε να φέρεται τη μάσκα σας καθώς ο βυθός εδώ παρουσιάζει ενδιαφέρον και στα λίγα μέτρα βάθους.

Στο νησί υπάρχουν ακόμα αρκετές παραλίες προσβάσιμες κυρίως δια θαλάσσης όπως η Βλυχάδα, ο Άγιος Σέργιος, και ο Σταυρός.