Γενικά

Το Βέλγιο βρίσκεται στη βορειοδυτική Ευρώπη και συνορεύει με Γαλλία, Λουξεμβούργο, Γερμανία και Ολλανδία. Ο πληθυσμός είναι περίπου 11.500.000 κάτοικοι και η επίσημες γλώσσες είναι δύο, τα Ολλανδικά και τα Γαλλικά, ενώ ένα μικρό ποσοστό κυρίως στο νότο μιλούν Γερμανικά. Πρωτεύουσα της χώρας είναι οι Βρυξέλλες, ενώ μεγαλύτερη πληθυσμιακά πόλη είναι η Αμβέρσα. Από την πρώτη Ιανουαρίου του 1999 του Βέλγιο υιοθέτησε ως νόμισμα το Ευρώ, το οποίο αντικατέστησε το Βελγικό φράγκο. 

Η χώρα ανακηρύχθηκε ανεξάρτητη στις 4 Οκτωβρίου του 1830, ύστερα από την Βελγική επανάσταση, η οποία ξεκίνησε μετά από μια ταραχή στις Βρυξέλλες τον Αύγουστο του ίδιου έτους. Τελικά μετά από την Συνθήκη του Λονδίνου, η οποία υπεγράφη στις 19 Απριλίου του 1839 από τις ευρωπαϊκές δυνάμεις, μεταξύ των οποίων και η Ολλανδία, το Βέλγιο αναγνωρίστηκε ως μια ανεξάρτητη και ουδέτερη χώρα.   

Σήμερα οι Βρυξέλλες είναι το διοικητικό κέντρο της ενωμένης Ευρώπης, για τον λόγο αυτό έχει κερδίσει τον ανεπίσημο τίτλο της "πρωτεύουσας" της ευρωπαϊκής ένωσης. Πρόκειται για μια ασφαλή χώρα, με υψηλό βιωτικό επίπεδο.  

Το Βέλγιο συνδέεται με απευθείας πτήσεις από Αθήνα και το ταξίδι διαρκεί περίπου 2,5 ώρες.