Αγορές

Τα παραδοσιακά προϊόντα, είτε αυτά είναι τρόφιμα είτε είναι αντικείμενα, πάντα τραβάνε το ενδιαφέρον ενός ταξιδιώτη σε οποιοδήποτε μέρος και αν βρίσκεται. Έτσι λοιπόν και στο Βέλγιο θα βρείτε αρκετά πράγματα για να αγοράσετε για εσάς ή για τα αγαπημένα σας πρόσωπα. 

Σαν βρεθείτε λοιπόν στη χώρα της σοκολάτας δεν γίνεται να γυρίσετε πίσω χωρίς να πάρετε μαζί σας μερικές πεντανόστιμες βελγικές σοκολάτες. Σίγουρα η σοκολάτα είναι ένα εξαιρετικό δώρο για τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Σε οποιοδήποτε μέρος της χώρας και αν βρίσκεστε θα βρείτε αρκετές σοκολατερί και μάρκες όπως οι Pierre Marcolini, Neuhaus,  Leonidas, La Belgique Gourmande και Godiva θα σας ξετρελάνουν.

Στο Βέλγιο βρίσκεται η μητρόπολη των διαμαντιών και δεν είναι άλλη από την Αμβέρσα. Ίσως είναι λίγο δύσκολο να αγοράσετε κάτι από τα υπέροχα κοσμηματοπωλεία της πόλης αλλά σίγουρα αξίζει να κάνετε μια βόλτα στην συνοικία των διαμαντιών (diamond district) για να θαυμάσετε τις υπέροχες διαμαντένιες δημιουργίες. Αν όμως ένα διαμαντένιο κόσμημα είναι εντός budget τότε σίγουρα είστε στο κατάλληλο μέρος για να βρείτε κάτι πραγματικά ιδιαίτερο.

Η πατρίδα του Τεντέν και των Στρουμφ είναι το Βέλγιο και επιβάλλεται να περάσετε από τα καταστήματα που πουλάνε αντικείμενα αφιερωμένα στα αγαπημένα κόμικς. Σίγουρα εκεί θα βρείτε εξαιρετικά και ιδιαίτερα δώρα για τους μικρούς σας φίλους και όχι μόνο.