3 Ιδανικά μέρη στην Αττική για να έρθεις σε επαφή με τη φύση

2022-03-01

Οι ρυθμοί σε μια μεγαλούπολη σαν την Αθήνα σίγουρα δεν αφήνουν πολλά χρονικά περιθώρια ώστε να οργανώσουμε πολυήμερα ταξίδια στην εξοχή και σε μέρη μακριά από τη βαβούρα της πόλης. Τους τελευταίους μήνες και με την ιδιαίτερη κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας, με τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί λόγω πανδημίας, δημιουργήθηκε μεγαλύτερη ανάγκη σε αρκετούς ανθρώπους να ξεφύγουν από τη καθημερινότητα και να έρθουν σε επαφή με τη φύση. Όσο περίεργο και αν φαίνεται το τελευταίο χρόνο με την απαγόρευση στις διαπεριφερειακές είχα την ευκαιρία να γνωρίσω μέρη στην Αττική, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το κέντρο της Αθήνας, που δεν είχα ιδέα ότι υπήρχαν και πιθανότατα να μην τα ανακάλυπτα αν δεν υπήρξε ποτέ αυτή η δυσάρεστη για ολόκληρο τον πλανήτη συγκυρία. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους εξερεύνησα αρκετά μέρη της Αττικής υπαίθρου, γνωστά και άγνωστα και θα ήθελα να σας παρουσιάσω 3 μέρη που δεν είναι από τα πλέον γνωστά και αξίζουν σίγουρα να τα επισκεφθείτε.     

Δάσος Ραπεντώσας

Ανάμεσα στη Σταμάτα και το Διόνυσο βρίσκεται το δημόσιο δάσος Ραπεντώσας, μια όαση πράσινου λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Μπορείτε να χαθείτε στους χωματόδρομους και να χαλαρώσετε κάτω από τα πλατάνια κοντά στο καταρράκτη Ραπεντώσας ή ακομά και να δροσιστείτε στε κάποια από τις μικρές βάθρες που υπάρχουν λίγο πριν το καταρράκτη.   

Καταρράκτης του Βαλανάρη

Στη περιοχή Ντράφι στους πρόποδες της Πεντέλης βρίσκεται ένας πανέμορφος καταρράκτης, ο οποίος αποτελεί μια ενδιαφέρουσα επιλογή για όσους επιθυμούν να περάσουν λίγες στιγμές χαλάρωσης σε ένα περιβάλλον με μοναδική φυσική ομορφιά. Αν σας αρέσει να βουτάτε σε ποτάμια και καταρράκτες, μη διστάσετε να φέρετε το μαγιό σας κατά τη διάρκεια της επισκεψής, καθώς το μέρος αυτό είναι από τα λίγα στην Αττική όπου έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε μερικές στιγμές δροσιάς στα νερά ένος ρέματος.

Ποικίλο Όρος

Μόλις 15 χιλιόμετρα από το κέντρο της πρωτεύουσας βρίσκεται το Ποικίλο όρος, ένα χαμηλό βουνό, ανάμεσα στη Πάρνηθα και το όρος Αιγάλεω. Στο Ποικίλο όρος υπάρχει ένα εκτεταμένο πεζοπορικό δίκτυο, με καθαρά και σαφή μονοπάτια, που μπορείτε να εξερευνήσετε είτε με τα πόδια, είτε με το ποδήλατο σας.