3 Ιδανικές χώρες στην Ευρώπη για road trip

2023-03-28

Ένα road trip θεωρώ πως βρίσκεται στη λίστα όλων όσων αγαπούν τα ταξίδια και τις εξερευνήσεις, αφού προσφέρει την απόλυτη αίσθηση ελευθερίας χωρίς πίεση χρόνου και απίστευτη ευελιξία στο πρόγραμμα. Σε ολόκληρη την Ευρώπη από το Βορρά μέχρι το Νότο και από την Ανατολή μέχρι τη Δύση υπάρχουν αμέτρητες διαδρομές που μπορείτε να επιλέξετε να ακολουθήσετε, καθώς οι ομορφιές αυτής της ηπείρου είναι ατελείωτες. Μέσα από τις εμπειρίες που αποκόμισα όλα αυτά τα χρόνια που ταξιδεύω έχω ξεχωρίσει 3 χώρες της Γηραιάς ηπείρου που θεωρώ πως αποτελούν ιδανικούς προορισμούς για road trip.

Πορτογαλία

Στο δυτικό άκρο της Ευρώπης, η μικρή σε έκταση Πορτογαλία αποτελεί ιδανική επιλογή για road trip, καθώς από το βορρά μέχρι το νότο θα βρείτε υπέροχες πόλεις, γραφικά χωριά, μεσαιωνικά κάστρα, χρυσαφένιες παραλίες και πολλά ακόμη που σίγουρα θα σας εκπλήξουν. Το μικρό μέγεθος της χώρας είναι τέλειο εάν θέλετε να κάνετε ένα road trip σχετικά ξεκούραστο και έχετε στη διάθεση σας περιορισμένο χρόνο.  

Ρουμανία

Θεωρώ πως ελάχιστοι θα σκεφτόντουσαν τη Ρουμανία σαν προορισμό για road trip στην Ευρώπη, αλλά πιστέψτε με έχει πραγματικά μεγάλο ταξιδιωτικό ενδιαφέρον και πιστεύω πως το αυτοκίνητο αποτελεί ιδανικό μέσο για να την εξερευνήσετε. Το ταξίδι σας θα πρέπει να έχει αφετηρία το Βουκουρέστι και κατεύθυνση την Τρανσυλβανία και τα Καρπάθι όρη, με την απαράμιλλη φυσική ομορφιά, τα μεσαιωνικά κάστρα, τους καταρράκτες και τις πανέμορφες ορείνες λίμνες. Εάν επιλέξετε να κάνετε το ταξίδι στα Καρπάθια οδικώς μην παραλείψετε να διασχίσετε έναν από τους ομορφότερους ορεινούς δρόμους του κόσμου τον Transfagarasan highway. 

Ισλανδία

Η Ισλανδία είναι μια χώρα πραγματικά μοναδική, με υπέροχα τοπία και αποτελεί όνειρο για αρκετούς ταξιδευτές σε όλο τον κόσμο. Ο καλύτερος τρόπος για να δεις την χώρα είναι να ακολουθήσεις την περίφημη κυκλική διαδρομή (Ring road), συνολικού μήκους 1328 χιλιομέτρων. Μια εξαιρετική λύση για να ζήσεις την απόλυτη ταξιδιωτική εμπειρία είναι να νοικιάσεις ένα campervan ή τροχόσπιτο, ώστε να έχεις ελευθερία στις μετακινήσεις, τη διαμονή αλλά και το φαγητό.