Η Ελλάδα μέσα από 5 μοναδικές εμπειρίες

2021-02-18

Για μια χώρα σαν την Ελλάδα μπορείς να γράψεις αμέτρητες σελίδες με τις μοναδικές εμπειρίες που έχει να προσφέρει. Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε 5 από τις πιο χαρακτηριστικές και ιδιαίτερες εμπειρίες βάσει της μακραίωνης ιστορίας, αλλά και της απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς της χώρας. 

Τρέξτε το Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Ο κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας, ο οποίος ξεκινά από το Μαραθώνα και καταλήγει στο εκπληκτικό Παναθηναϊκό στάδιο στο κέντρο της Αθήνας, είναι μια μοναδική εμπειρία που κάθε χρόνο προσελκύει όλο και περισσότερους δρομείς από όλο το κόσμο και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα της χώρας. Η διαδρομή αυτή αλλά και γενικά το αγώνισμα του Μαραθωνιού καθιερώθηκε προς τιμή ενός αρχαίου Έλληνα αγγελιοφόρου του Φειδιππίδη, ο οποίος στάλθηκε από το Μαραθώνα στην Αθήνα να φέρει το χαρμόσυνο νέο της νίκης των Ελλήνων έναντι των Περσών στη μάχη του Μαραθώνα. 

Επισκέψη στην Ακρόπολη και το Μουσείο της Ακρόπολης

Ένα από τα σημαντικότερα μνημεία σε ολόκληρο το πλανήτη, είναι φυσικά ο Παρθενώνας. Ο ναός που χτίστηκε προς τιμήν της θεάς Αθηνάς, προστάτιδας της πόλης της Αθήνας, αποτελεί το σημαντικότερο αρχαίο μνημείο της Αρχαίας Ελλάδας και αποτελεί ένα πραγματικό θαύμα της αρχιτεκτονικής. Μια επίσκεψη στο βράχο της Ακρόπολης δε θα είναι ολοκληρωμένη εάν δεν επισκεφθείτε το νέο μουσείο της Ακρόπολης που είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένο στα ευρήματα του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης και βρίσκεται σταθερά στη λίστα με τα καλύτερα Μουσεία του κόσμου.

Πεζοπορία στον Όλυμπο

Ο Όλυμπος σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία είναι το βούνο που κατοικούσαν οι Δώδεκα θεοί, ενώ το 1938 αποτέλεσε τον πρώτο Εθνικό Δρυμό της Ελλάδας και το 1981 η UNESCO τον ανακήρυξε «Διατηρητέο Οικοσύστημα της Παγκόσμιας Βιόσφαιρας». Το μυθικό βουνό αποτελεί πραγματικά μοναδικός προορισμός για τους λάτρεις της φύσης και όχι μόνο, καθώς είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός της Ελλάδας για πεζοπόρους, αναρριχητές και ορειβάτες.    

Διακοπές σε ένα κυκλαδίτικο νησί

Η Ελλάδα φημίζεται για τον ήλιο και την υπέροχη θάλασσα και δεν υπάρχει καλύτερο μέρος να απολαύσετε και τα δύο από τις υπέροχες Κυκλάδες. Όποιο νησί και αν επιλέξετε θα περάσετε χωρίς υπερβολή τις καλύτερες διακοπές της ζωής και ο λόγος δεν είναι μόνο η ξακουστή θάλασσα του Αιγαίου αλλά και η μοναδική αρχιτεκτονική, η πεντανόστιμη κουζίνα και οι φιλόξενοι κάτοικοι που καθιστούν αυτά τα νησιά κορυφαίους προορισμούς διακοπών σε ολόκληρο το κόσμο. 

Επίσκεψη στα μοναστήρια των Μετεώρων

Τα Μετέωρα αποτελούν το δεύτερο σημαντικότερο μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, μετά από το Άγιο Όρος και ένα από τα κορυφαία μέρη στην Ελλάδα σε επισκεψιμότητα. Τα μοναστήρια βρίσκονται σκαρφαλωμένα στους πανέμορφους σκουρόχρωμους βράχους από ψαμμίτη και από το 1988 συγκαταλέγονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Σίγουρα η περιοχή των Μετεώρων αποτελεί κατέξοχην θρησκευτικό προορισμό αλλά δεν έχει να προσφέρει μόνο αυτό, καθώς οι πελώριοι βράχοι αποτελούν εξαιρετικό μέρος για αναρρίχηση, πεζοπορία και ορεινή ποδηλασία.