Μοναδικά ταξίδια με τρένο

2021-11-11

Σίγουρα ένα ταξίδι με τρένο δεν είναι κάτι συνηθισμένο, είναι όμως κάτι μοναδικό και ιδιαίτερο. Εξάλλου σημασία δεν έχει μόνο ο προορισμός αλλά το ταξίδι, για αυτό το λόγο το τρένο πάντα γοητεύει αρκετούς ταξιδιώτες. Παντού στο κόσμο θα βρείτε εκπληκτικά ταξίδια πάνω στις ράγες, ώστε να ζήσετε τη δική σας περιπέτεια, εγώ όμως θα σας γράψω 8 από τις ωραιότερες διαδρομές αυτού του υπέροχου πλανήτη, ελπίζοντας να σας δώσω έμπνευση ώστε να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει.      

Υπερσιβηρικός

Ο Υπερσιβηρικός είναι ίσως το πιο γνωστό ταξίδι με τρένο, το οποίο διασχίζει το 1/3 του πλανήτη και περνά από τρεις χώρες (Ρωσία, Μογγολία, Κίνα). Η συνολική διαδρομή από τη Μόσχα στο Πεκίνο αποτελείται από τον Υπερσιβηρικό, τον Υπερμογγολικό και τον Trans-Manchurian, ξεπερνά τα 9000 χιλιόμετρα και αλλάζει 8 διαφορετικές ζώνες ώρας. Από τη Μόσχα στο Πεκίνο χωρίς στάσεις το ταξίδι διαρκεί έξι μέρες, έχετε όμως τη δυνατότητα να το κάνετε τμηματικά.

Πληροφορίες και εισιτήρια: https://www.transsiberianexpress.net/ 

Πεκίνο - Λάσα

Ένα ταξίδι από το Πεκίνο στη Λάσα είναι πραγματικά μια εμπειρία ζωής, καθώς πρόκειται για το σιδηροδρομικό ταξίδι με το μεγαλύτερο υψόμετρο στο κόσμο (5072 μέτρα). Για να ταξιδέψετε εκτός από το εισιτήριο σας θα πρέπει να διαθέτετε και πιστοποιητικό γιατρού! Η γραμμή εγκαινιάστηκε τον Ιούλιο του 2006 και τα τρένα που κάνουν τη διαδρομή αποτελούν θαύμα της μηχανικής, αφού είναι κατασκευασμένα ώστε οι επιβάτες να προστατεύονται από τη νόσο του υψομέτρου όπως τα αεροσκάφη. Η διαδρομή που περνάει από μέρη δυσπρόσιτα και παρθένα είναι πραγματικά μαγευτική.

Πληροφορίες και εισιτήρια: https://www.chinatibettrain.com/

Glacier Express 

Ένα ταξίδι 300 περίπου χιλιομέτρων στις Ελβετικές Άλπεις σε κάτι λιγότερο από 8 ώρες, με ταχύτητα κοντά στα 35 χιλιόμετρα ανά ώρα, το Glacier Express δίνει τη δυνατότητα να απολαύσετε τα συνεχώς εναλλασσόμενα αλπικά τοπία της υπέροχης διαδρομής. Μερικά από τα ομορφότερα σημεία της διαδρομής είναι η ανάβαση πάνω από το πέρασμα Όμπεραλπ, ο παγετώνας Άλετς καθώς και η διάσχιση του φαραγγιού του Ρήνου.

Πληροφορίες και εισιτήρια: https://www.glacierexpress.ch/en/

Όσλο - Μπέργκεν

Η διαδρομή από την πρωτεύουσα της Νορβηγίας μέχρι το Μπέργκεν θεωρείται μια από τις ομορφότερες παγκοσμίως και όχι άδικα, καθώς περνά χιονισμένα βουνά, παγετώνες και φιόρδ. Το τρένο χρειάζεται περίπου 7 ώρες για να καλύψει τη διαδρομή των 500 χιλιομέτρων. Αν έχετε χρόνο, αξίζει να κάνετε τη παράκαμψη για Φλομ, μία από τις πιο απότομες διαδρομές του κόσμου και να θαυμάσετε τον καταρράκτη Kjosfossen.

Πληροφορίες και εισιτήρια: https://www.vy.no/  

Rocky Mountaineer

Ένα ταξίδι που ξεκινά από το Βανκούβερ και καταλήγει στο Κάλγκαρι ή αντίθετα και περνά μέσα από τα Καναδικά Βραχώδη Όρη. Η διαδρομή είναι εντυπωσιακή καθώς η αμαξοστοιχία διασχίζει το φαράγγι του ποταμού Φρέιζερ βάθους 604 μέτρων, πάνω από τα ορμητικά νερά του ποταμού στη φημισμένη "Πύλη της κολάσεως" (Hells Gate), περνά χιονισμένες βουνοκορφές και καταγάλανες λίμνες. Το ταξίδι διαρκεί 2 ημέρες με μία διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στο Καμλούπς, αφού το τρένο μόνο τη μέρα.

Πληροφορίες και εισιτήρια: https://www.rockymountaineer.com/

Venice Simplon - Orient Express

Το διασημότερο ταξίδι με τρένο στο κόσμο και ένα από πιο πολυτελή ξεκινά από το Λονδίνο και αφού περάσει από Γαλλία, Ελβετία, Αυστρία, καταλήγει στη Βενετία. Στα υπερπολυτελή βαγόνια μπορείτε να απολαύσετε, εκτός από τα μαγευτικά αλπικά και όχι μόνο τοπία, εξαιρετική γαστρονομία. Για το δείπνο θα πρέπει οι άντρες να φοράνε γραβάτα, ενώ οι γυναίκες φόρεμα.

Πληροφορίες και εισιτήρια: https://www.belmond.com/trains/europe/venice-simplon-orient-express/

Τόκιο - Κιότο

Ένα ταξίδι με το "τρένο-βολίδα" είναι πραγματικά κάτι μοναδικό και ιδίως όταν αυτό συνδυάζεται με τα μαγευτικά τοπία της μυστηριακής Ιαπωνίας. Η διαδρομή είναι περίπου 520 χιλιόμετρα και το ταξίδι διαρκεί περίπου 2 ώρες και 30 λεπτά. Στη διάρκεια του ταξιδιού έχετε τη δυνατότητα να περάσετε από το Εθνικό πάρκο Φούτζι-Χακόνε-Ίζου, τη Ναγκόγια, ορυζώνες και δάση, αλλά και τη μεγαλύτερη λίμνη της χώρας,τη λίμνη Μπίβα.

Πληροφορίες και εισιτήρια: https://www.japan-guide.com/e/e2018.html 

https://shinkansen-ticket.com/

Κούσκο - Μάτσου Πίτσου

Δε γίνεται να λείπει από τη λίστα το ταξίδι με αφετηρία το Κούσκο, την παλιά πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Ίνκας και τελικό προορισμό το μοναδικό Machu Picchu. Στο ταξίδι διάρκειας περίπου 4:30 το τρένο περνά από εκπληκτικά ορεινά τοπία, φαράγγια και ποτάμια, σε μια διαδρομή πραγματικά μοναδική.

Πληροφορίες και εισιτήρια: https://www.perurail.com/