9 + 1 απαραίτητα πράγματα για το ταξίδι σου

2019-04-07

Δεν είναι ανάγκη να κουβαλήσεις όλο το σπίτι κάθε φορά που πας ταξίδι..πόσο μάλλον όταν αυτό είναι μικρής διάρκειας! Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που δεν γίνεται να μην πάρεις μαζί σου και είναι κρίμα να το διαπιστώσεις αργά...

1. Διαβατήριο/Ταυτότητα. Δεν νοείται να φύγεις χωρίς ένα αποδεικτικό που να πιστοποιεί ότι είσαι εσύ! Τσέκαρε το πριν φύγεις από το σπίτι, μια τελευταία ματιά δεν κοστίζει τίποτα, ίσως όμως σου σώσει το ταξίδι.

2. Λεφτά. Χωρίς λεφτά που πας? Καλό είναι να έχεις και λίγα μετρητά μαζί σου, όχι μόνο την κάρτα σου. Ακόμα και αν πας εξωτερικό και τα € δεν περνάνε, μπορεί να σου χρειαστούν εκεί που δεν το περιμένεις.

3. Χειραποσκευή. Σίγουρα είναι πολύ ωραίο να περνάς την ώρα σου στο αεροδρόμιο χωρίς να κουβαλάς αρκετά πράγματα αλλά το να έχεις όλα σου τα πράγματα στη βαλίτσα που θα δώσεις στο γκισέ δεν είναι καθόλου καλή ιδέα, καθώς πάντα υπάρχει η πιθανότητα να χαθεί η βαλίτσα σου.

4. Μια αλλαξιά ρούχα. Στην χειραποσκευή σου πέτα μέσα ένα εσώρουχο, ένα T-shirt. Δε θες με τίποτα να πάει κάτι στραβά, από το να πέσει κάτι πάνω σου και να λερωθείς μέχρι να μείνεις 1 μέρα χωρίς βαλίτσα γιατί κάπου χάθηκε, και εσύ να μην έχεις έστω να αλλάξεις μια μπλούζα!

5. Φορτιστές. Είναι δυνατόν να φύγεις και να μη μπορείς να επικοινωνήσεις επειδή σου έπεσε η μπαταρία? Όχι βέβαια. Καλό θα ήταν να προμηθευτείς επίσης κάποιον αντάπτορα πρίζας, κυκλοφορούν πολύ οικονομικοί και μικροί για να είσαι 100% σίγουρος ότι ναι μεν έχεις φορτιστή, αλλά μπορείς σίγουρα να τον χρησιμοποιήσεις.

6. Χαρτομάντηλα/μαντηλάκια. Πολύ χρήσιμο αξεσουάρ σε ώρα ανάγκης, πολυχρηστικό και φυσικά ελαφρύτατο!

7. Φάρμακα πρώτης ανάγκης. Ένα απλό αναλγητικό ή παυσίπονο μπορεί να σου φανεί απαραίτητο. Φυσικά φαρμακεία υπάρχουν παντού, αλλά καλό είναι να μην κάνουμε δοκιμές, ειδικά όταν είμαστε στο εξωτερικό!

8. Οδοντόβουρτσα & οδοντόκρεμα. Μπορεί να ακούγεται κλισέ..αλλά χωρίς μια οδοντόβουρτσα δεν πας πουθενά! Και εντάξει εσύ...τον διπλανό σου δεν τον σκέφτεσαι!

9. Βιβλίο/σταυρόλεξο. Εντάξει, αυτό θα μπορούσε να μην είναι στα απαραίτητα, παρόλα αυτά εγώ βαριέμαι απίστευτα αν δεν έχω κάτι να διαβάσω στο ταξίδι. Πόσο να κοιμηθείς, πόσο να μιλήσεις με τον διπλανό σου (άσε που μπορεί να μην θέλει), πόσο να χαζέψεις από το παράθυρο? Πάρε ένα βιβλίο και ας είναι pocket size και ανάλαφρου περιεχομένου να περνάει η ώρα.

10. Καλή διάθεση. Πολλές φορές το ταξίδι σου μπορεί να είναι κουραστικό, με αναποδιές και ατυχίες, δεν υπάρχει όμως κανένας λόγος να χαλάσεις τη διάθεσή σου και φυσικά των άλλων. Stay positive and keep travelling!