Ταξιδεύω γιατί...

2019-04-10

Αμέτρητες φορές προσπαθώ ακόμα και εγώ ο ίδιος να κατανοήσω το λόγο που με κάνει να θέλω να ταξιδεύω όλο και περισσότερο, σε μέρη καινούργια και διαφορετικά. Όσο όμως και αν προσπαθήσω να βρω τι είναι αυτό που με παρακινεί δεν μπορώ να το κατανοήσω, δεν ταξιδεύω απλά για ξεκούραση ή από περιέργεια να δω κάτι καινούργιο, αλλά νιώθω πως είναι μια ανάγκη για εμένα και όχι απλά μια πολυτέλεια, όπως αρκετοί πιστεύουν. Προτιμώ να ξοδεύω τα χρήματα μου σε ταξίδια για να γνωρίσω καινούργια μέρη και ανθρώπους, να γνωρίσω μια πραγματικότητα διαφορετική από αυτή που ζω καθημερινά. Ζούμε σε μια κοινωνία όπου θεωρεί το ταξίδι πολυτέλεια και ανούσιο, αλλά το να αλλάζεις αυτοκίνητο κάθε πέντε χρόνια, να έχεις σπίτι και εξοχικό είναι ανάγκη... Ο λόγος που ταξιδεύω ίσως είναι για ξεφύγω από αυτή τη νοοτροπία γνωρίζοντας ανθρώπους που είναι χαρούμενοι απλά γιατί υπάρχουν. Είναι αδιανόητο να βλέπεις χαρούμενα πρόσωπα σε "τριτοκοσμικές" χώρες και μίζερα πρόσωπα στις "ανεπτυγμένες". Όσο περισσότερα έχουμε τόσο πιο δυστυχισμένοι γινόμαστε. 

Ταξιδεύω γιατί νιώθω την ανάγκη να γνωρίσω την ευτυχία στα απλά πράγματα, για να δω την ομορφιά του κόσμου και να κατανοήσω πως η χώρα μου είναι καλύτερη από ότι πιστεύω.

Ταξιδεύω γιατί με κάνει να νιώθω πάλι παιδί που ανακαλύπτει κάτι καινούργιο σε κάθε του βήμα, καθαρίζοντας τη σκέψη μου από την τρέλα της καθημερινότητας.

Ταξιδεύω γιατί μόνο έτσι μπορώ να καταλάβω πόσα πολλά μας ενώνουν με ανθρώπους που βρίσκονται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.

Ταξιδεύω γιατί μόνο μέσα από τα ταξίδια που κάνω γνωρίζω την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου.