Επαρχία της Ιρλανδίας

Κάθε χώρα σε τούτο τον πλανήτη έχει τις δικές της ομορφιές και τον τρόπο να τραβάει το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών ώστε να την επισκεφθούν. Όταν λοιπόν ακούς Ιρλανδία το πρώτο πράγμα που θα σκεφτείς είναι πράσινα λιβάδια, μεσαιωνικά κάστρα, γραφικά χωριά και άγριας ομορφιάς φυσικά τοπία. Αυτά ακριβώς έχετε την δυνατότητα να δείτε αν αποφασίσετε να ταξιδέψετε στην επαρχία της Ιρλανδίας. Μέρη όπως το Cork, το Galway, το Kerry θα σας κάνουν να τα ερωτευτείτε.   

Γκάλγουεϊ (Galway)

Η πόλη του Galway βρίσκεται στη δυτική Ιρλανδία και είναι χτισμένη γύρω από τις εκβολές του ποταμού Corrib. Στην μικρή ιρλανδική πόλη που λατρεύουν οι ντόπιοι θα απολαύσετε την μπύρα σας σε μια από τις πολλές pub, καθώς θα ακούτε την παραδοσιακή ιρλανδική μουσική. Θα χαλαρώσετε περπατώντας στις όχθες του ποταμού Corrib ή αγναντεύοντας τον κόλπο του Galway. Αν θέλετε να μάθετε την ιστορία της πόλης, κατευθυνθείτε στο μουσείο Galway που βρίσκεται κοντά στη φημισμένη Ισπανική αψίδα (Spanish Arch). Περάστε από την Shop st για να θαυμάσετε το Lynch's Castle, το οποίο αποτελεί το μοναδικό σωζόμενο μεσαιωνικό κτίσμα στη πόλη.    

Κορκ (Cork)

Το Cork είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ιρλανδίας, μετά το Δουβλίνο και το Μπέλφαστ και βρίσκεται στα νότια του νησιού. Την πόλη χωρίζει στη μέση ο ποταμός Λη. Το λιμάνι του Cork είναι το δεύτερο μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι του κόσμου, με πρώτο αυτό του Σίδνεϊ στην Αυστραλία. Η πόλη φημίζεται για την επαναστατικότητα της καθώς σε όλα τα σημαντικά γεγονότα, όπως ο Πόλεμος της Ιρλανδικής Ανεξαρτησίας και έπειτα ο Ιρλανδικός Εμφύλιος Πόλεμος, έπαιξε σημαντικό ρόλο. Περιπλανηθείτε στα όμορφα σοκάκια και απολαύστε μια τοπική μπύρα σε κάποια από τις pub της περιοχής. Το πιο γραφικό σημείο της πόλης είναι το βόρειο τμήμα με τα πολύχρωμα σπίτια χτισμένα στους λόφους. Ο γοτθικός ναός του αγίου Fin Barre, η Cork city Gaol, το Παρατηρητήριο του κάστρου Blackrock είναι μόνο λίγα από τα υπέροχα σημεία ενδιαφέροντος αξίζει να δείτε κατά την επίσκεψη σας στην υπέροχη πόλη του Cork. 

Βράχοι του Μοχέρ (Cliffs of Moher)

Στο δυτικό άκρο της Ιρλανδίας νότια του Galway, θα συναντήσετε ένα από τα πιο άγρια φυσικά τοπία του νησιού, τους περίφημους βράχους του Μοχέρ. Εκτείνονται σε απόσταση 8 χιλιομέτρων στην περιοχή Μπέρεν και προσφέρουν εκπληκτική θέα στον Ατλαντικό Ωκεανό. Εξαιρετικό ενδιαφέρον για τους φυσιολάτρες παρουσιάζει η ευρύτερη περιοχή, καθώς αποτελεί σπίτι για 20 διαφορετικά είδη πουλιών.   

Δακτύλιος του Κέρι (Ring of Kerry)

Μια ακόμα μαγευτική διαδρομή που αξίζει να κάνετε είναι αυτή του Δακτυλίου του Κέρι, νοτιοδυτικά της Ιρλανδίας. Πρόκειται για μια κυκλική διαδρομή μήκους 180 χιλιομέτρων, όπου διανύοντας την θα περάσετε μερικά από τα ομορφότερα σημεία του νησιού, όπως το εθνικό πάρκο Killarney, το Κάστρο Ballycarbery, το γραφικό χωριό Sneem. Στο εθνικό πάρκο Killarney, θα δείτε λίμνες, τον καταρράκτη Torc, το υπέροχο κάστρο Ross και θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε την άγρια πανίδα της περιοχής.

Εθνικό Πάρκο Connemara 

Επισκεφθείτε το εθνικό πάρκο Connemara για να απολαύσετε το πανέμορφο τοπίο και την άγρια ζωή. Μπορείτε να δείτε από κοντά τα περίφημα πόνι της περιοχής και να ακολουθήσετε κάποιο από τα πολλά πεζοπορικά μονοπάτια που περνάνε από τα βουνά Benbaun, Bencullagh και Benbrack, που βρίσκονται εντός των ορίων του πάρκου. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Αββαείο Kylemore, όχι μόνο για να θαυμάσετε την υπέροχη αρχιτεκτονική του και την ομορφιά του τοπίου, αλλά και για να μάθετε τους μύθους και την ιστορία του.