Παραλίες

Στη Κάσο θα βρεις όμορφες παραλίες και κόλπους για να απολαύσεις τα πεντακάθαρα νερά του Αιγαίου. Σίγουρα αν είστε λάτρεις της ηρεμίας και θέλετε ένα μέρος αυθεντικό μακριά από τα πλήθη των τουριστών για να απολαύσετε τον ήλιο και τη θάλασσα, τότε η Κάσος είναι αυτό που ψάχνεται.

Κοφτερή (Φρυ)

Η Κοφτερή βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι, είναι οργανωμένη και διαθέτει αρκετά αλμυρίκια για όσους επιθυμούν φυσική σκιά. Αποτελείται από ψιλό βοτσαλάκι και άμμο, ενώ αποτελεί ιδανική λύση για όσους επιθυμούν να έχουν εύκολη πρόσβαση ακόμη και με τα πόδια σε όσους διαμένουν στο Φρυ ή σε κοντινούς οικισμούς.

Εμπορειός

Ο Εμπορειός είναι η παραλία που μαζεύει το περισσότερο κόσμο, καθώς πρόκειται για μια οργανωμένη αμμουδερή παραλία με εύκολη πρόσβαση αρκετά κοντά στο Φρυ. Πέρα από τις ομπρέλες στη παραλία υπάρχουν και αρκετά αλμυρίκια που προσφέρουν σκιά στους λουόμενους. Πάνω από την αμμουδιά υπάρχουν και ταβέρνες, για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τοπικές γεύσεις μετά το μπάνιο.

Αμμούα

Πρόκειται για μια αμμουδερή παραλία με λίγες ξαπλώστρες και ένα beach bar στην άκρη της παραλίας. Λόγω του σημείου που βρίσκεται (στο βορειοδυτικό κομμάτι του νησιού λίγο μετά το αεροδρόμιο) είναι απροστάτευτη από τους ανέμους, με αποτέλεσμα να έχει συχνά κύμα. 

Αντιπέρατος

Μετά την Αμμούα θα βρείτε μια σειρά από μικρές παραλίες με βοτσαλάκι και σκούρα άμμο, η οποία είναι εκτεθειμένη στους βόρειους ανέμους με αποτέλεσμα να συνήθως να μην έχει κόσμο. Δεν υπάρχει οργάνωση, οπότε καλό είναι να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα. 

Χέλατρος

Αποτελείται από βότσαλα και είναι η πιο απομακρυσμένη παραλία του νησιού, αφού βρίσκεται 14 περίπου χιλιόμετρα μακριά από το Φρυ. Είναι απάνεμη παραλία, γεγονός που τη καθιστά ιδανική παραλία είτε φυσούν βόρειοι είτε νότιοι άνεμοι. Διαθέτει μερικές ξαπλώστρες και καντίνα, καθώς και αρκετά αλμυρίκια στο πάνω μέρος της παραλίας.

Αρμάθια

Το μικρό ακατοίκητο νησί βόρεια της Κάσου αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους για να επισκεφθείτε την Κάσο, καθώς εκεί βρίσκεται η παραλία Μάρμαρα, η οποία έχει χαρακτηριστεί μια από τις ωραιότερες της Μεσογείου. Η παραλία αποτελείται από ψιλή χρυσαφένια άμμο και πεντακάθαρα γαλανά νερά. Δεν υπάρχει καμία οργάνωση στο νησί, οπότε καλό θα είναι να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα. Για να φτάσετε στα Αρμάθια θα πρέπει να πάρετε το καΐκι από το λιμάνι της Κάσου, αν φυσικά το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.