Παραλίες

Στις λίγες παραλίες του νησιού θα απολαύσετε το μπάνιο σας, σε κρυστάλλινα κα πεντακάθαρα νερά με γαλήνη, καθώς όλες οι ακτές, είτε είναι προσβάσιμες οδικώς είτε όχι, είναι ανοργάνωτες και προφυλαγμένες από τους αέρηδες μέσα σε μικρούς όρμους.

Αλοπρόνοια

Στο λιμάνι του νησιού θα βρείτε τη μεγαλύτερη παραλία και την ιδανικότερη για οικογένειες και μικρά παιδιά. Η παραλία της Αλοπρόνοιας είναι αμμουδερή, με ρηχά νερά και αρκετά αλμυρίκια που προσφέρουν φυσική σκιά. Επίσης πάνω από την παραλία υπάρχουν αρκετά καφετέριες, ταβέρνες και μίνι μάρκετ ώστε να προμηθευτείτε ότι χρειαστείτε.

Άγιος Γεώργιος

Η παραλία που πήρε το όνομα της από το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται στο σημείο, αποτελείται από βότσαλο και άμμο, ενώ μαζεύει αρκετό κόσμο (για τα δεδομένα του νησιού) λόγω της εύκολης οδικής πρόσβασης. Θα βρείτε αρκετά σημεία για σκία, καθώς και ένα ταβερνάκι στην άκρη της παραλίας. 

Διαλισκάρι

Η παραλία είναι προσβάσιμη οδικώς μέσω ενός χωματόδρομου και βρίσκεται σε απόσταση 3 περίπου χιλιομέτρων από το λιμάνι του νησιού. Αποτελείται από ψιλό βοτσαλάκι και άμμο, ενώ μερικά αλμυρίκια και δωρεάν ομπρέλες προσφέρουν σκιά στους λουόμενους.

Μάλτα

Πρόκειται για την ομορφότερη παραλία του νησιού, η οποία είναι προσβάσιμη με τα πόδια ακολουθώντας το μονοπάτι που ξεκινάει από το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία ή με καραβάκι από το λιμάνι του νησιού. Αποτελείται από ψιλό βότσαλό και άμμο. Στη παραλία δεν υπάρχει σημείο με φυσική σκιά αλλά ούτε καντίνα οπότε καλό είναι να πάτε εξοπλισμένοι.

Άγιος Παντελεήμων 

Ακολουθώντας το μονοπάτι που ξεκινά από το εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα θα βρεθείτε στη μικρή ομώνυμη παραλία με τα βότσαλα και τις μεγάλες πέτρες αλλά και τα υπέροχα νερά. Αν δεν είστε λάτρεις της πεζοπορίας μπορείτε να φτάσετε στη παραλία με καΐκι από την Αλοπρόνοια. 

Προσβάσιμες από μονοπάτια ή μέσω θαλάσσης είναι επίσης οι παραλίες Σαντοριναίικα, Άη Γιάννης και Καρρά αποτελούμενες κυρίως από βότσαλο. Ένα καλό σημείο για βουτιές είναι τα βραχάκια πίσω από τη προβλήτα που δένει το καράβι στο λιμάνι της Αλοπρόνοιας.