Γενικά

Η Πορτογαλία βρίσκεται στην νοτιοδυτική Ευρώπη και είναι μια από τις τέσσερις χώρες της Ιβηρικής χερσονήσου. Συνορεύει μόνο με την Ισπανία στα βόρεια και ανατολικά, ενώ νότια βρέχεται από την Μεσόγειο θάλασσα και δυτικά από τον Ατλαντικό ωκεανό. Νόμισμα της χώρας είναι το Ευρώ το οποίο αντικατέστησε το Εσκούδο την 1η Ιανουαρίου 1999. Ο πληθυσμός της είναι κοντά στους 10.200.000 κάτοικους, με το 70% εξ'αυτών να κατοικούν στις 7 μεγαλύτερες πόλεις (Λισαβόνα,  Πόρτο,  Μπράγκα,  Αβέιρο, Φάρο, Κοΐμπρα, Βιζέου). Πρωτεύουσα της χώρας είναι η Λισαβόνα, η οποία είναι χτισμένη στις εκβολές του μεγαλύτερου ποταμού της Ιβηρικής, του Τάγου. 

Η Πορτογαλία παράγει τεράστια ποικιλία αγροτικών προϊόντων, όπως εσπεριδοειδή, ντομάτες, σταφύλια κ.α., ενώ είναι και η χώρα με την μεγαλύτερη παραγωγή φελλού στον κόσμο. Ο τουρισμός αποτελεί σημαντικό κομμάτι της οικονομίας της χώρας.

Σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της Πορτογαλίας είναι η εποχή των ανακαλύψεων. Εξερευνητές όπως ο Ερρίκος ο Θαλασσοπόρος, ο Πέδρο Άλβαρες Καμπράλ, ο Φερδινάνδος Μαγγελάνος και ο Βάσκο ντα Γκάμα βοήθησαν στο να γίνει η Πορτογαλία τεράστια αποικιακή αυτοκρατορία.    

Η Πορτογαλία συνδέεται με απευθείας πτήσεις από την Αθήνα με διάρκεια ταξιδιού περίπου 4:15.