Αγορές 

Σε κάθε προορισμό που ταξιδεύουμε πάντα ψάχνουμε κάτι παραδοσιακό και χαρακτηριστικό, ώστε να φέρουμε πίσω στην πατρίδα μας, είτε για εμάς είτε για δώρο στα αγαπημένα μας πρόσωπα. 

Στην Πορτογαλία θα βρείτε εξαιρετικά και ιδιαίτερα προϊόντα κατασκευασμένα από φελλό. Προϊόντα από μαγνητάκια για το ψυγείο μέχρι καπέλα, παπούτσια και τσάντες, αποτελούν τα κατεξοχήν παραδοσιακά προϊόντα, καθώς η Πορτογαλία είναι η πρώτη χώρα σε παραγωγή φελλού στο κόσμο.

Οι Πορτογάλοι λατρεύουν τα θαλασσινά, τα οποία είναι βασικά στη διατροφή τους, για αυτό δεν πρέπει να σας κάνουν εντύπωση τα εντυπωσιακά καταστήματα που πουλάνε εξαιρετικής ποιότητας θαλασσινά σε κονσέρβα. Σίγουρα πρόκειται για μια πρωτότυπη επιλογή για δώρο, όπου είναι βέβαιο πως δεν θα πάει χαμένο. Τα καταστήματα Comur - Conserveira de Portugal είναι μια καλή επιλογή αν επιθυμείτε να αγοράσετε κονσέρβες, καθώς διαθέτει καταστήματα σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Τα ποτά ανέκαθεν αποτελούσαν μια καλή επιλογή δώρων για συγγενείς και φίλους, πόσο μάλλον εδώ στη χώρα που παράγεται το πασίγνωστο κρασί του Πόρτο. Σε ολόκληρη τη χώρα θα βρείτε καταστήματα που πουλάνε κρασί Πόρτο αλλά δεν υπάρχει καλύτερο μέρος να το αγοράσετε από το ίδιο το Πόρτο και ιδίως μετά από την επίσκεψη σας σε κάποιο από τα κελάρια στη Vila Nova de Gaia.

Πέρα όμως από το κρασί στην Πορτογαλία θα βρείτε το λικέρ Ginjinha (or Ginja), το οποίο φτιάχνεται από ένα είδος βύσσινου και είναι πραγματικά υπέροχο.

Σε τούτη τη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου, όπου και αν βρεθείτε θα δείτε κτίρια διακοσμημένα με τα μοναδικά κεραμικά πλακάκια Azulejos, έτσι λοιπόν αν θέλετε να πάρετε μαζί σας κάτι το οποίο θα σας θυμίζει τη Πορτογαλία, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τούτα τα πολύχρωμα έργα τέχνης.