Βόρειος Ιρλανδία

Ο βόρεια Ιρλανδία ανήκει στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχει πρωτεύουσα το Μπέλφαστ, το οποίο είναι και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στο νησί, με πληθυσμό περίπου 600.000 κατοίκους. Το νόμισμα της χώρας είναι η λίρα Αγγλίας. Αρκετά καταστήματα δέχονται και το Ευρώ. Οι αποστάσεις είναι σε μίλια σε αντίθεση με την Ιρλανδία που είναι σε χιλιόμετρα. Μέρη όπως το Giant's Causeway, η γέφυρα Carrick-a-Rede, η ιστορική πόλη του Derry και αρκετά ακόμη σας περιμένουν να τα εξερευνήσετε. Στο Μπέλφαστ βρίσκεται το εκπληκτικό μουσείο Titanic Belfast, όπου ξετυλίγει ολόκληρη την ιστορία του θρυλικού πλοίου. Όσοι από εσάς θα έχετε στη διάθεση σας ιδιωτικό όχημα, μπορείτε να πάρετε την causeway coastal route και να θαυμάσετε τη μαγεία της φύσης. Οι φανατικοί του Game of thrones θα βρουν αρκετά μέρη και τοποθεσίες όπου γυρίστηκε η σειρά για να επισκεφθούν.

Μπέλφαστ

Το Μπέλφαστ είναι μια πολυτάραχη πόλη και είναι περισσότερο γνωστό για τις πολιτικές αντιπαραθέσεις που κατέστρεψαν κυριολεκτικά μεγάλο κομμάτι της πόλης κατά την διάρκεια του περασμένου αιώνα. Η εργατική περιοχή Φολς Ρόουντ, στα δυτικά της πόλης είναι από μόνη της ένα αξιοθέατο, ιδιαίτερα σε εκείνους που τους γοητεύει η πολιτική ιστορία της Χώρας. Δύο βήματα μακριά από την Φολς Ρόουντ, βρίσκεται η αρκετά πιο πλούσια περιοχή Σανκίλ Ρόουντ. Τις δυο αυτές περιοχές χωρίζονται μεταξύ τους με ένα τοίχος ύψους 2 μέτρων. Αξίζει όμως να δείτε και την όμορφη πλευρά της πόλης, περπατώντας στο πανέμορφο πεζοδρομημένο κέντρο. Μια πόλη που εξελίσσεται, το Μπέλφαστ προσφέρει στον επισκέπτη πληθώρα καταστημάτων, καφέ, εστιατορίων και σύγχρονων μουσείων. 

Giant's Causeway 

Ένα από τα κύρια αξιοθέατα της χώρας βρίσκεται περίπου 1:30 ώρα βόρεια του Μπέλφαστ και δεν είναι άλλο από το "Μονοπάτι του Γίγαντα". Πρόκειται για ένα μέρος που σύμφωνα με τους ειδικούς δημιουργήθηκε μετά από έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα, πριν από περίπου 50 με 60 εκατομμύρια χρόνια. Ο βασάλτης, το πέτρωμα από το οποίο δημιουργήθηκαν οι ιδιαίτερες εξαγωνικές αυτές πέτρες, είναι προϊόν της ταχείας ψύξης της καυτής ηφαιστειακής λάβας. Η ονομασία μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς οφείλεται σε έναν ιρλανδικό μύθο (διαβάστε ολόκληρο το μύθο εδώ). 

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 12,50 £

Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψη σας.

Titanic Belfast

Το μουσείο είναι χτισμένο ακριβώς στο σημείο που ήταν κάποτε τα ναυπηγεία Harland and Wolff, τα οποία ήταν από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως. Το μέρος αυτό ήταν και το σημείο που κατασκευάστηκε και ο Τιτανικός, όπως και το επίσης γνωστό πλοίο της εποχής εκείνης, ο Βρετανικός. Το μουσείο αναφέρει την ιστορία του Τιτανικού από τα σχέδια μέχρι την κατασκευή και από το παρθενικό του ταξίδι μέχρι τον απόηχο του ναυαγίου του.  Πρόκειται για το στολίδι της πόλης το οποίο κατασκευάστηκε με σκοπό να φέρει επισκέπτες στην πόλη.  

 Για πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψη σας επισκεφθείτε το site του μουσείου: https://www.titanicbelfast.com/

Carrick-a-Rede Rope Bridge

Τολμήστε να διασχίσετε την κρεμαστή γέφυρα Carrick-a-rede, και θα νιώσετε την αδρεναλίνη να χτυπάει κόκκινο. Κατασκευάστηκε από τους ψαράδες της περιοχής, ώστε να μπορούν να περνάνε στο νησί Carrick καθώς επρόκειτο για πέρασμα σολομών. Πλέον η γέφυρα με την σημερινή της μορφή λειτουργεί μόνο για τουριστικούς σκοπούς. Αν και φαίνεται αρκετά εύκολο, πολλοί είναι εκείνοι που τελικά δεν καταφέρνουν να διασχίσουν τη γέφυρα και αρκούνται στο να απολαύσουν το υπέροχο φυσικό τοπίο. 

 Τιμή εισιτηρίου 9 £. Οι ώρες ποικίλλουν ανάλογα την εποχή (πριν την επίσκεψη σας δείτε εδώ). 

Causeway coastal route

Όσοι είστε λάτρεις των road trip πιθανότατα θα έχετε ακούσει για την συγκεκριμένη παράκτια διαδρομή, αν όμως ανήκετε σε εκείνους που δεν έχουν δοκιμάσει ακόμα το "σπορ", η ευκαιρία είναι τώρα. Πρόκειται για μια διαδρομή μήκους 220 περίπου χιλιομέτρων που ξεκινά από το Μπέλφαστ και καταλήγει στο Λοντοντέρι, με ενδιάμεσους σταθμούς μερικά από τα εντυπωσιακότερα σημεία ενδιαφέροντος της Ιρλανδίας και όχι μόνο. Στη διαδρομή θα συναντήσετε την περίφημη γέφυρα Carrick-a-Rede, το μοναδικό Giant's Causeway, το κάστρο Carrickfergus κ.α. πριν φτάσετε στην ιστορική πόλη του Λοντοντέρι